Het tweede trimester

17 januari 2019 – 16 april 2019

Aankondiging
Nu het eerste trimester er op zit, maken we het wereldkundig dat ik zwanger ben! Spannend!

De foto!

Kinderdagverblijf
We hebben verschillende kinderdagverblijven bekeken, er is best nog wel wat aanbod hier in de buurt. In het dorp zit er één, maar die vind ik niet zo leuk, het hele speelpleintje bestaat uit stenen. Op tien minuten afstand (maar wel richting het werk) zit een opvang op een boerderij, superleuk! We schrijven de baby hier in. Dit maakt het wel heel echt.

Echo’s enzo
Op 25 januari horen we voor het eerst het hartje, wat een bijzonder moment! Het is het mooiste geluid van de wereld. Alles is weer goed, dat is een hele geruststelling.

Op 1 februari hebben we een pretecho gepland. Hopelijk komen we achter het geslacht. De meerderheid denkt hetzelfde als wat ik denk: een meisje. Mark denkt samen met enkele anderen dat het een jongen wordt. Mijn moeder en Mark’s ouders gaan mee. Het duurt even, maar dan is het goed duidelijk te zien wat het wordt: een… JONGEN! Superleuk!

Een jongen!
We laten oma het filmpje van de echo zien

Op 21 februari hebben we de 20-weken echo, wat vind ik het spannend! Gelukkig is alles goed en kunnen we weer verder gaan genieten van het kleine mannetje in mijn buik!

Felix
Het gaat nog steeds niet goed met Felix en ik ben hier heel erg verdrietig over. Heel veel met hem geknuffeld. Op 6 februari is hij ingeslapen. Ons maatje, we gaan hem ontzettend missen!

Loki
Pip mist duidelijk een vriendje en daarom besluiten we spontaan te gaan kijken bij een kitten die we zien op marktplaats. Daar aangekomen blijkt het een super leuk beestje te zijn, maar wel in een enorm viel hol te zitten. Normaal gesproken zou ik nooit een kat weghalen bij zo’n fokker, maar ik kan hem daar niet laten, mijn hormonen draaien door en ik begin bijna te huilen. We nemen hem dus mee, maar daarna maak ik wel een melding bij de gemeente, niet alleen de katten, maar ook die vrouw heeft hulp nodig (gelukkig is dit later opgepakt door de gemeente en hebben de dieren en zij zelf hulp gekregen). We gaan met Loki langs mijn oma (want die woont daar vlakbij en is helemaal gek van katten), kan ze weer even met een kat knuffelen nu ze er zelf geen meer heeft. Loki stinkt enorm naar urine en thuis was ik hem een paar keer met zwitsal (had niks anders in huis waarmee ik hem zou kunnen wassen), hij blijkt ook onder de vlooien te zitten en niest veel. Verder is hij wel gezond. Nog even wachten voor de katten bij elkaar kunnen dus.

9 maanden beurs
Samen met mijn moeder en mijn zusje gaan we naar de negenmaandenbeurs! Super leuke dag gehad en heerlijk geshopt. Wat ik allemaal heb gekocht (niet op de foto: kinderwagen, autostoel, Joolz nest, dekentje).

Shopaholic 2.0

Buikfoto’s!
Ik groei hard, maar kan het nu wel waarderen.

Familiedag
Op 23 maart hebben we onze familiedag, we gaan met zijn allen naar dierenpark Amersfoort en daarna pannenkoeken eten. Super gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *